Cum alegem corect un substituent de lapte pentru viței?

Cum alegem corect un substituent de lapte pentru viței

Pentru a controla costurile, substituenții de lapte sunt adesea evaluați pe baza de preț / calitate. Se aștepta ca un înlocuitor de lapte optim să fie cu 20% proteină: 20% grăsimi consumate la o cantitate de 0,5 kg de pulbere furnizată în 4 litri de lichid total pe zi. Încercările de a îmbunătăți creșterea vițeilor au determinat multe companii să ofere înlocuitori care conțin 22%, 24% și până la 28% proteine. Evident că acești înlocuitori de lapte cu un conținut mai mare de proteine sunt mai scumpi.

Studiile au arătat că atunci când se utilizează înlocuitori de lapte cu un conținut mai mare de proteine, are loc o creștere a țesutului muscular. În mod similar, în înlocuitorii de lapte conținutul de grăsime variază de la 10 la 25%. Nivelele scăzute de grăsimi sunt, probabil, suficiente pentru hrănire pe timpul verii, în timp ce 20% din nivelul grăsimilor este mai potrivit pentru iarnă, când cerințele energetice sunt mai mari. Sunt recomandați înlocuitori cu un conținut de grăsime de 25% pentru rasele mici și cu cerințe înalte de conținut (ex. Jersey). Este foarte important (în special în timpul sezonului rece) să oferiți un înlocuitor de lapte cu cel mai mare indice de grăsimi și proteine pentru vițeii care cresc în mod egal în primele două săptămâni de viață, deoarece consumul de nutrețuri combinate pre-start la vițeii de această vârstă este foarte scăzut.

De asemenea, este importantă prezența în înlocuitorul de lapte a unor forme disponibile de minerale, aminoacizi (metionină, threonină, lizină). Atrageți atenția asupra prezenței vitaminelor din grupa B, deoarece acestea nu sunt încă produse de viței pe cont propriu.

În plus, dacă ferma dvs. este implicată independent în creșterea stocurilor de tineret de schimb, urmăriți cantitatea de vitamine A și E din compoziția înlocuitorilor de lapte, deoarece acestea afectează dezvoltarea sistemului de reproducere al junincilor.

Un punct important în alimentația vițeilor cu un înlocuitor de lapte este menținerea temperaturii apei și cantitatea necesară de pulbere pentru 1 litru de hrană finită. Pe un grup de viței 0-2 luni ar trebui să lucreze cel mai responsabil personal. Dacă în gospodărie există personal cu probleme, este mai bine să utilizați distribuitoare automate („mamă de lapte”).

Sursa: progressivefarm.info

Și prietenii tăi merită să citească asta!

Te-ar putea interesa și: