Industria lactatelor din Austria reduce zahărul din produse

Mărcile Berglandmilch – Schärdinger, Tirol Milch și Lattella din Austria – reduc zahărul în multe produse lactate. Cu mai mult de cinci ani în urmă, conținutul de zahăr din diferite produse, cum ar fi iaurturile de băut Schärdinger, iaurturile de fructe din lapte Tirol și zerul de fructe Lattella, a fost redus pas cu pas.

„Lucrăm cu consumatorii de-a lungul timpului pentru a-i familiariza cu produse mai puțin dulci”, a spus Josef Braunshofer, director general al companiei Berglandmilch.

Pentru Schärdinger și Tirol Milch, cantitatea mai mică de zahăr nu este înlocuită cu îndulcitori, astfel încât produsele lactate de asemenea pot avea un gust mai puțin dulce. În ultimii doi ani, zahărul adăugat iaurtului de băut Schärdinger a fost redus cu mai mult de 25%.

Asociația austriacă SIPCAN recomandă un conținut total de zahăr de până la 12 g / 100 ml produse lactate. În acest total, conținutul de zahăr de 12 g de fructoză sau de lactoză, prezentă în mod natural în lapte, este deja inclus.

În cazul iaurtului de fructe, aproximativ 4% din conținutul total de zahăr declarat este reprezentat de lactoza naturală. Cu toate acestea, dulceața lactozei este de aproximativ o treime (39%) din dulceața zahărului convențional.

Iaurturile de băut Schärdinger și zerul de fructe Lattella sunt deja sub valoarea recomandată de SIPCAN de maxim 12g / 100ml, inclusiv lactoză.

Pentru noile produse, o deosebită atenție se acordă conținutului de zahăr. Toate ingredientele noului Schärdinger Smoojo Bowl sunt naturale și nu conțin zahăr granulat.

Pentru a putea impune un conținut redus de zahăr, produsele trebuie să conțină cu 30% mai puțin zahăr în comparație cu un produs convențional. Gama de produse Schärdinger My Line a atins acest obiectiv. Aceste produse conțin cu 30% mai puțin zahăr decât băuturile mixte cu lapte și fără arome sau îndulcitori.

„Laptele este un aliment sănătos. În consecință, evaluăm și conținutul adecvat de zahăr din produsele noastre. L-am redus deja semnificativ în ultimii ani și nu ne oprim aici”, a spus Braunshofer.

Pregătit de eLapte în baza materialelor de pe dairyindustries.com

Și prietenii tăi merită să citească asta!

Te-ar putea interesa și: