Agricultorilor din UE li se va oferi finanțare anti-criză

productie-lapte-moldova-muls

Parlamentul European (PE) a aprobat alocarea de noi subvenții de opt miliarde de euro fermierilor din Uniunea Europeană pentru a compensa daunele cauzate de coronavirus. Acest lucru a fost raportat în serviciul de presă al organismului.

Fondurile vor fi alocate din noul fond anticriză pentru a sprijini AIC în perioada 2021-2022. Întâlnirea a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie dintre reprezentanții PE și ai Consiliului țărilor blocului comunitar. Apoi, în cadrul consiliului a avut loc votarea, în urma căreia 653 de persoane au votat în favoarea proiectului de lege, 19 au votat împotrivă, iar 22 s-au abținut. Legea privind finanțarea anticriză urmează să fie finalizată de Consiliu în lunile următoare.

Plățile sunt destinate pentru fermieri, producători de alimente și zone rurale. Anul viitor vor primi aproximativ 30% din sumă, restul – în 2022. 40% din toate fondurile vor fi utilizate pentru dezvoltarea agriculturii ecologice, sănătatea animalelor și îmbunătățirea mediului și a climei. Restul vor fi direcționate către sprijinirea producției vegetale și a subsectoarelor producției animaliere.

Valoarea totală a fondului anti-criză de anul viitor ar trebui să fie de aproximativ 750 de miliarde de euro. Comisia Europeană intenționează să împrumute bani de pe piață pentru a-l suplini. Cu toate acestea, acest sistemă încă nu este funcțională. Acesta este în curs de finalizare de către autoritățile UE.

Sursa: rosng.ru

Și prietenii tăi merită să citească asta!

Te-ar putea interesa și: