Indicele prețurilor la produsele lactate din cadrul FAO a crescut cu 5,2%

În luna mai, valoarea medie a indicelui prețurilor la produsele lactate ale FAO a fost de 226,1 puncte, ceea ce reprezintă cu 11,2 puncte (5,2%) mai mare decât în luna aprilie, astfel încât valoarea totală a acestui indice a depășit rata la începutul anului cu 24,2% și s-a apropiat de cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani, scrie The DairyNews, citând serviciul de presă al FAO.

Creșterea bruscă a prețurilor la cașcaval a fost unul dintre principalii factori care au determinat creșterea semnificativă a indicelui în luna mai, în timp ce cotațiile altor tipuri de produse lactate incluse în acest indice au rămas la un nivel mai ridicat decât în ianuarie. Creșterea prețurilor la produsele lactate a fost o reflectare a cererii de import active în lume în contextul ofertei limitate de export din țările din Pacific, unde vremea uscată a agravat declinul sezonier al producției de lapte. Preocupările legate de producția de lapte în Europa au devenit de asemenea un factor important în creșterea prețurilor.

eLapte pe baza materialelor The DairyNews.

Și prietenii tăi merită să citească asta!

Te-ar putea interesa și:

Lasă un comentariu