Guvernul Austriei a cerut cetățenilor să nu sărute vacile

Aplicația elvețiană Castl a lansat o provocare de caritate KuhKussChallenge („Sărutul vacii”). Pentru a atrage atenția asupra strângerii de fonduri, organizatorii provocării au cerut locuitorilor din Austria, Germania și Elveția să sărute vacile, să facă fotografii și să le împartă cu rețeaua.

Autoritățile austriece s-au opus oficial unei astfel de inițiative și au cerut cetățenilor să nu sărute vaci. Ministrul austriac al agriculturii, Elizabeth Köstinger, a declarat că pășunile nu sunt o grădină zoologică de contact și a avertizat despre exisența diverselor pericole: vacile pot fi agresive, mai ales dacă își protejează vițeii, scrie The Guardian.

Anterior, în Austria au existat deja probleme între turiști și fermieri legate de vaci. Astfel, în luna februarie, instanța statului federal Tirol a ordonat unui agricultor local să plătească 490 de mii de euro rudelor unei femei care a fost călcată în picioare de o vacă. Mulți producători austrieci de lapte s-au opus unei astfel de decizii: agricultorilor le este mai dificil să țină evidența animalelor lor cu o creștere a fluxului de turiști către pășuni montane. Ca răspuns la nemulțumirea din ce în ce mai mare a proprietarilor turmelor, guvernul austriac a emis un „Cod de conduită echitabilă pentru turiști pe pășuni”, în care a solicitat străinilor să nu se apropie de efective, mai ales cu câini.

Realizat de eLapte în baza materialului de pe TheGuardian.

Și prietenii tăi merită să citească asta!

Te-ar putea interesa și: