Aproape tot laptele praf degresat din stocurile europene de intervenție a fost vândut săptămâna trecută.

Soldul de 207 tone de lapte praf degresat LPD, care a rămas în Slovacia, urmează a fi scos mai târziu la o licitație proprie.

Circa 510 tone de LPD din Spania și 389 tone din Marea Britanie au fost vândute la cea mai recentă licitație din Europa, care a avut loc joi, 23 mai.

Acest produs a fost vândut la un preț de 1,675 €/t, mai scump comparativ cu 1,660 €/t de la licitația care a avut loc de Paște. Potrivit unor surse, în viitor, în Slovacia se va desfășura doar o licitație separată pentru vânzarea stocului rămas.

Între timp, săptămâna trecută, cel mai recent index Global Dairy Trade (GDT) a înregistrat primul său declin după 12 licitații cu majorări. Acesta fiind primul declin din 2019.

Ultima licitație GDT – evenimentul 236 – s-a încheiat cu indicele prețurilor GDT în scădere cu 1,2% față de rezultatul anterior.

La licitația care a avut loc săptămâna trecută, timp de 2 ore și 33 de minute, la 20 de runde au participat 149 de participanți, dintre care 100 au devenit câștigători. Un total de 15510 tone de produse au fost vândute într-o zi.

eLapte pe baza materialelor agriland.ie

Și prietenii tăi merită să citească asta!

Te-ar putea interesa și: