Vaccinul COVID-19 sub formă de iaurt se dezvoltă în Rusia

Vaccinul COVID-19 sub formă de iaurt este dezvoltat de experți de la Institutul de Medicină Experimentală din Sankt Petersburg.

Noutatea va fi apreciată în special de acele persoane care se tem de injecții: pentru a obține imunitate la coronavirus, trebuie doar să-l beți. Vaccinul mucoasă sub formă de produs lactat fermentat în proprietățile sale nu va diferi în niciun fel de vaccinarea obișnuită.

Atunci când se aplică pe mucoasa gastrică, se va forma o altă clasă de anticorpi – imunoglobuline A (IgA), care vor oferi imunitate stabilă la coronavirus.

Finalizarea studiilor preclinice și clinice necesită 200-220 milioane de ruble, potrivit МИА «Россия сегодня». Oamenii de știință caută acum surse de finanțare.

Este important de menționat că în arsenalul dezvoltatorilor deja există  vaccinuri similare împotriva gripei, pneumococului și streptococului.

Experții speră că vaccinul lor va ajunge în continuare pe piață. În ciuda faptului că costurile sale de producție sunt scăzute, este extrem de eficient.

Și prietenii tăi merită să citească asta!

Te-ar putea interesa și: